Tripel Achiel

TRIPEL ACHIEL


OORSPRONG


Een samenwerking tussen De Haeckse Brouwers en Primeurs Achiel uit Oostende resulteerde in deze smaakvolle tripel. Tripel Achiel is een stevige blonde tripel van 8,5°Alc en heeft een perfect uitgebalanceerde volle smaak met subtiele toetsen van West-Vlaamse nectar.PROEFNOTITIEIn de neus nemen we onmiddellijk een fruitige geur waar van rijpe meloen en gekonfijte abrikozen.

Deze harmonieuze mix komt voort uit de exotische estervorming die zich tijdens de vergisting van het bier heeft afgespeeld. De subtiele toets van groene appel en witfruit zorgen voor een perfecte aanzet die je doet watertanden.

 

Vooraan proeven we een lichtzoete en moutige smaak met een verfrissend zuurtje, waarna de toegevoegde nectar langzaamaan naar boven komt.

Door de complexe, maar perfect uitgebalanceerde smaken, proef je haast niet dat het om een bier van zo’n hoog alcoholgehalte gaat.

 

Tot slot zorgen de nobele hopsoorten voor een mooie fruitige afdronk met zachte bitterheid. Dankzij de lange ‘prise de mousse’ bekomen we het zeer fijne schuim dat de pure klasse van dit bier benadrukt.


Primeurs Achiel: https://www.primeursachiel.be/


"Tripel Achiel:

Uit respect voor de stiel, recht uit onze ziel"

GEGEVENS

 

Alcohol: 8.5% vol.

Schenktemperatuur: 5°-7°C

EBU: 26

EBC: 8

Bevat: Water, mout, hop, kruiden, suiker en gist

Hoge gisting met hergisting op de fles

Niet gefilterd


Verkrijgbaar in:

  • Fles 33clHeb je een vraag of wil je graag zelf een biertje op maat laten maken? 

Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!